perjantai 30. elokuuta 2019

Nämä eivät ole alushousut


Ceci n´ nest pas une culotte - Nämä eivät ole alushousut

Teos mukailee Magritten teosta ”tämä ei ole piippu” .
Teos viittaa siihen, että asiat joita ympärillämme näemme, ovat monipuolisia symboleita, opittuja merkkejä asioista. Esineet, värit ja rytmitys eivät koskaan ole niin yksinkertaisia kuin luulemme ensi näkemältä.
Mikäli kuvassa olevan esineen näkee vain alushousuina, niiden merkitys ei koskaan avaudu. Moni muukin asia jää meiltä huomaamatta, koska emme aina vaivaudu kutittelemaan ajatuksiamme sillä, mitä asiat voisivat olla. Tuudittaudumme siihen, että ”aikuinen tietää mikä mikäkin on ja sillä selvä”. Olemme lopettaneet ihmettelyn, kyseenalaistuksen ja mielikuvilla leikkimisen.

Pari vinkkiä alushousujen ajatteluun: miksi alushousut ovat olemassa, millaiset ovat alushousut, mitä niillä tehdään, missä ne ovat, missä niitä säilytetään, kuka niitä tarvitsee ja koska?

Näiden kysymysten jälkeen voi kysyä mitä muuta alushousuilla voi tehdä? Mitä ne voivat symboloida?
Millainen on ihminen joka käyttää kuvassa olevia alushousuja? Millaisia alushousuja muut käyttävät?

Voit vastata kysymyksin vaikka ääneen tai miettiä ihan kokonaisilla lauseilla. Ne lakkaavat olemasta pelkät alushousut. Niistä tuleekin kokonainen pieni maailma, jonka keskiössä tämä esine on. Mielikuvat johdattavat eteenpäin ja koko kuva muuttuu joksikin muuksi. Ei ole enää pelkkiä alushousuja, ei ole enää pelkkää mitään. Kaikki esineet ja asiat ovat yhtä jännittäviä, kun niitä jää miettimään.


Minä näen alushousut symbolina kotoisuudelle, luonnollisuudelle ja mukavuudelle. Jokaisen kehon alushousut ovat erilaiset, ne muokkaantuvat käyttäjänsä mukaan. Vaikka niitä käytetään aina, ne ovat pääasiallinen pukine vain yöpaidan kanssa eli pääasiassa kotona.
Ne tuntuvat pääasiassa mukavilta ja ovat mainio kapistus. Harva välittää niiden ulkonäöstä pääasia on se, että ne tuntuvat mukavilta. Alushousut ovat siis ystäviä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti