Sirpaleita Hovinkartanosta kesältä


Sirpaleita

Suuri osa näyttelyn teoksista koostuu erilaisista palasista ja sirpaleista. Kuvasta tekee kokonaisen sen osat, toisto, virheet, vinot reunat ja pienet yksityiskohdat.
Ihmiseksi kasvaminen, ihmisenä oleminen ja ihmisenä eläminen on sirpaleista ja palasista koostuva toiston, oppimisen, epäonnistumisen ja nousemisen summa.

Kaikki elämiseen tarvittava tieto tulee palasista, joista osan unohdamme matkalle. Kasaamme näistä paloista oman totuutemme, moraalimme ja toimintamme perustan. Joskus menemme enemmän vinoon ja toisinaan melkein oikeaan suuntaan. Joskus virheet näyttävät pahemmilta muille kuin mitä todellisuudessa ovat tai ne eivät sovi jonkun toisen maailmankuvaan, ne tapahtuvat siitä huolimatta.

Elämä on täynnä materiaalia josta voimme ammentaa ajatuksia, oivalluksia ja vahvistusta. Tulee vain muistaa, että tämä on jatkuvaa oppimista ja sirpaleiden kasaamista,

Jokainen meistä rakentaa elämänsä paloista, osista, muistoista. Olemme koko elämämme summa. Jollekin toiselle se voi näyttää kaoottiselta sirpalekasalta, toiselle se on suoraviivaista toimintaa, joka tukee elämää.

Toisinaan sirpaleista ja paloista koostuu kokonainen kuva, toisinaan pelkkä kaaos. Toiset palaset sopivat yhteen ja toiset eivät. Emme voi koskaan tietää mitä palasia kukakin elämäänsä saa. Lopulta niistä kuitenkin tulee kokonaisuus. Yksi elämä.













Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naiseus ja Hedelmät

Alushousuinstallaatio

ääniä vuoden takaa osa 2.