Kierrätystä, hävikkiåä ja maailma pelastuu

Hävikkiruuasta oli puhetta tämän viikon lehdessä. Tämä, niin kuin tämän viikon lehden moni muukin juttu kuuluu han perustoimintoihini. Käytän hävikkiruuan nettikauppoja sääännöllisesti. Lemppareitanio vat Urjalan makeistukku, jossa nimestään huolimatta myydään usein muutakin kuin makeisia sekä matsmart.
Tilaan myös monista luontaistuotekaupoista poistoeriä tai päiväystuotteita.
Vaatteet olen hankkinut ennen tätä projektia usein myös joko kirpputorilta tai ekologisesti tuotettuja materiaaleja ja kestävän kehityksen toimintatapoja edistävien merkkien alta.

Ekologisuus arjessa on ollut minulle luontaista. Perheemme oli aina luonnonvaroja säästävä ja ekilogisuuteen kiinnitettiin huomiota. Suurin osa opeista on jäänyt käytäntöön jo kotoa ja osan olen oppinut vuosien varrella.
Minusta kierrättäminen ha hävikiruuan etsiminen on hauskaa. Pidän myös sienestämisestä ja villivihanneksista sekä kaikesta siitä ihanasta, mitä luontomme meille tarjoaa kuten kuusenkerkät ja voikukat sekä tietysti oma kasvimaa.

Täytyy myöntää, että maalauksilleni en ole keksinyt järin ekologista vaihtoehtoa mutta niitä tehdessäni pyrin kuluttamaan kaiken hankkimani maalin sekä pitämään huolta välineistäni, jotta ne kestävät vuosia. Käytän teoksissani myös paljon kierrätysmateriaalia ja usein toisen roska on minulle aarre.

Samoin Me Naiset -projektin myötä yritän kerätä lahjoituksena muille tarpeettomia meikkejä, pesuaineita ja muuta kosmetiikkaa. Se helpottaa omaa maailmantuskaani.

Jos jokainen ihminen kiinnittäisi oikeasti huomiota omaan kulutukseensa, emme olisi näin suuressa katastrofissa saasteiden kanssa. Minä en ainakaan koe luopuneeni mistään, päin vastoin, minusta on ihanaa keksiä uusia tapoja kierrättää ja esim. tuunata vanhoja tavaroita.

Älkääkä heittäkö hyvää tavaraa roskiin vaan pistäkää kiertoon! Facebook on täynnä roskalava ryhmiä, joissa tavara kyllä kiertää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naiseus ja Hedelmät

Alushousuinstallaatio