Meikkaushommia


Tänään, kun laittauduin uloslähtöä varten, tunsin itseni tosi rumaksi. Ryhdyin miettimään, mistä se johtui ja miksi koen, etten edes voi lähteä ulos esim. kauppaan ilman meikkiä.

Reilun kahden viikon MeNAiset kokeilun jälkeen, olen jo koukussa meikkaamiseen ja pidän itseäni rumana virheineni. Pelottavaa. Tajusin, että meikissä olen suurimman osan päivästä, näen muita ihmisiä meikillä jatkuvasti. Vain harvoilla ei ole kasvoillan mitään ehostusta.

Meikatessa korjataan virheitä. Keskitytään siis virheiden korjaamiseen, mikä tarkoittaa, että keskitytään virheisiin ja niiden löytämiseen, jotta ne voidaan korjata. Silloin se tarkoittaa sitä, että ilman meikkiä, näkee kaikki virheet ja kauhistelee sitä, että pitäisi ilman meikkiä näyttää samalta kuin meikin kanssa. Näyttä siis hirveältä, rumalta ja hävettävältä.

En ihmettele lainkaan, että monet kokevat olevansa rumia, suorastaan inhottavia. Kuinka monta kertaa päivässä sitä miettiikään, kun keskittyy meikkaamiseen ja ”normaalilta näyttämiseen.
Iholle laitetaan ensin pohjustus, sitten meikkivoide, puuteri, varjostuspuuteri, vähän kuulautta vaaleammalla sävyllä, poskipuna ja viimeistelypuuteri. Mahdollisesti peitepuikko ja valokynä. Uskomatonta!

Siis oikeesti! Mitä me tungetaan naamaamme siksi, että näytettäis terveeltä ja normaalilta? Siltä ettei ole meikkiä? Ihan uskomatonta!

Okei, myönnän, että on siitä hyötyä siinä mielessä, että itse ilahtuu katsoessaan peiliin, kun siellä on siloposkinen, nuori iloinen pimatsu eikä kurttuista, väsynyttä keski-ikäsitä pönöttynyttä ja pahantuulista mammaa.
En tosin muista juurikaan murehtineeni viime vuosien aikana kasvojani. En käyttänyt iholla lainkaan meikkiä, joskus puuteria, silmissä kyllä sitäkin enemmän.

Eli tämän parin kolmen viikon jälkeen voin todeta, että meikkaaminen on tietyllä tapaa riippuvuutta aiheuttavaa tomintaa johon kuluu tuhottomasti aikaa, se vääristää käsitteen luonnollisuudesta ja aiheuttaa itselle ja muille vaatimuksen olla meikissä useammin.

Tähän kun vielä lisää nykypäivän pariutumistoiminaan, jossa öitä vietetään partnerin kanssa enemmän kuin päiviä, tulee jännät paikat iholle, kun se ei saa koskaan levätä ja hengittää rauhassa.

Voimia siis kaikkien meidän iholle!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naiseus ja Hedelmät

Alushousuinstallaatio

ei vielä kyläilyä, eihän?