Misseydenkin takaa löytyy ihminen




Suvi Tiilikaisen terapiaa, toipumista ja traumoja käsittelevä kirjoitus oli mielenkiintoinen esimerkki siitä, mihin suuntaan naisten lehtien kirjoittelu on menossa. Minusta on hienoa, että ulkonäkö ja kauneus ovat saaneet syvemmän ulottuvuuden eikä misseys itsessään riitä jutun aiheeksi.
Myös se, että monessa kirjoituksessa tuodaan jollain tapaa esiin vihjeitä älystä, kunnianhimosta ja ihmisenä kasvamisesta.
Aika moni teksti on jollain tasolla syvempi kuin ennen. Koronan aikana huomasin muutoksen selkeästi. Joku meissä muuttui, vaikka pääosin näyttää siltä, että maailma olisikin palautunut ennalleen.
Rohkeasta ja henkilökohtaisesta kirjoituksesta johtuen avaan itsekin samantyyppisiä asioita omasta elämästäni.
Muutamia vuosia sitten kävin traumaterapiassa noin vuoden. Olisin jatkanut pidempään mutta muutin silloin Tallinnasta takaisin Kankaanpäähän, missä terapiaa ei jatkettu.
Elämä oli heitellyt 90-luvun lamasta asti kaikenlaista eteen ja muokannut aikamoisen sekamelskan päähän. Isäkin siinä Tallinnassa asuessa kuoli ja monia asioita purkautui siinä surressa.
Terapiasta on edelleen hyötyä näin vuosienkin jälkeen, sillä sain työkaluja kohdata arjen ja vähän arjen ulkopuolellakin olevat vastoinkäymiset.
Tänään nousi pintaan suurin ongelmani, josta tuskin koskaan pääsen eroon. Minä en riitä. Vaikka tekisin mitä, se ei ole koskaan tarpeeksi.
Pelkään kuollakseni sitä, että minulle rakkaat ihmiset hylkäävät minut, Muilla hylkäämisillä tai ulkopuolellejättämisillä ei ole niin suurta vaikutusta vaikkei ne kivalta tunnukaan. Riittämättömyys läheisille, itselleni ja jollekin epämääräiselle on vaikein asia.
Traumojen ja tunnelukkojen juuret ulottuu niin syvälle, että niitä ei aina saa yksin kaivettua esiin. Ne sairastuttaa koko kehon ja aiheuttaa monen monta muuta ongelmaa.
Onneksi oppii joka päivä hiukan vahvemmaksi ja uusia keinoja selviytymiseen.


Seuraavaksi ryhdyn etsimään täydellistä kesämekkoa ja näillä näkymin isolieristä hattua. Miten sellaisen saa pysymään päässä onkin sitten toinen kysymys.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naiseus ja Hedelmät

Alushousuinstallaatio

ääniä vuoden takaa osa 2.