Varoitus osa2. Marinaa, Alhoa ja ekokriisi


Eilisen avautumisen jälkeen olo helpotti hiukan.
Me Naisissa ei valitettavasti juurikaan ole juttua poikkeusoloista eikä mistään siihen liittyvästä mutta aion siitä puhua kuitenkin.

Olen huomannut, että tässä yksinollessa omat ajatukset on huomattavasti sekleämmät. Omat arvot ja kaikki itselle tärkeä on selkiintynyt ja vahvistunut.

Mä olen oikeasti huolissani meidän luonnosta. Käytän entistä tarkemmin biohajoavia ja ekologisesti tuotettuja ja pakattuja kosmetiikkatuotteita, vaatteita ja kenkiä.
En heitä pois mitään jo olemassaolevaa vaan käytän ne kaikki huolellisesti loppuun asti.
Säästän vettä ja sähköä, kierrätän, kiinnitän uhomiota kaikkiin valintoihini, missä vain on mahdollisuus olla ekologisempi.

Olen hirveän huolissani pörriäisistä, ihan oikeasti.
Ampiaiset, mehiläiset ja kimalaiset on kadonneet. Tuijotin kaksi viikkoa päivittäin kukkivia voikukkia, kirsikoita ja pajuja. Hyvällä säkällä tunnissa saattoi nähdä viisi pörriäistä. Enne ei voinut olla näkemättä niitä. Maaseudun pusikot on hiljaisia. Vielä toissa vuonna pusikolla oli omanlaisensa pörinä. Ei enää.
Tuuli on kova.
Jatkuva tuuli.
Se on kummallista. Luonto ei tunnu enää samalta. Se on muuttunut hirveän nopeasti ja minä en voi sille mitään. En voi pelastaa sitä vaikka ryhtyisin itse pörisemään pusikossa.
Minusta se on kamalaa. Olen täysin voimaton.
Olen voimaton niin monen asian edessä. Rasismi, ihmisten ilkeys, kateus, ahneus, kovat arvot, unohtunut ihmisyys, hylätty inhimillisyys, kierous, julmuus, apatia. Kaikki.
Tämä kuuluu kevätalhoon. Tiedän. Se menee kohta ohi mutta nämä ajatukset eivät mene ohi. Ahdistus vaan poistuu.
Minusta me elämme kauhean pelottavaa aikaa ja meidän on oikeasti tehtävä jotain. Kuluttaminen ja kaikki tämä ylenpalttius on mennyt ihan överiksi.
Ja jokainen kuitenkin pienillä valinnoilla saisi elämästä paljon parempaa kaikille.

Se Siitä. Seuraavalla kerralla palaan taas ruotuun ja johonkin kiharoihin tai meikkeihin tai mihin ikinä ja menen kiltisti juomaan siiderin jonnekin muodikkaalle terassille jossa voin hienojen ystävieni kanssa kilistellä kaikki kevään juhlimattomat juhlat yhdellä hienolla siemauksella ja laittaa kuvan istaan, jotta kaikki tietää että me ollaan niin cooleja ja hienoja.

Loppu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naiseus ja Hedelmät

Alushousuinstallaatio

ei vielä kyläilyä, eihän?