Simpukkakalsarit

Työhuoneeni muistuttaa hiukan varastoa. Sen sopukoihin mahtuu mitä ihmeellisempiä materiaaleja ja välineitä joiden kaikkien olemassaoloa en edes ole muistanut. Laatikoiden kaiveleminen on ihanan yllätyksellistä toimintaa.

Vietin viime vuonna paljon aikaa Espanjassa josta toin aina kotiin tullessani kilotolkulla simpukoita mukanani. Silloin en tiennyt mitä niillä teen mutta koin ne vahvasti naista ja seksuaalisuutta symboloiviksi esineiksi joiden kautta pystyy sanomaan paljon, kontekstista riippuen tietenkin.

En olisi voinut kuvitellakaan niille sopivampaa paikkaa kuin alushousut. Sen lisäksi että alushousuista tuli esteettisesti miellyttävä esine simpukoiden ansiosta, se myös sisältää paljon symboliikkaa ja naiseuteen liittyvää tarustoa.

Simpukan symboliikka onkin mielenkiintoinen aihe, josta löytyy paljon tekstiä riippuen katsantokannasta. Eri uskonnoilla ja maailmankatsomuksilla on omat symboliikkansa simpukalle mutta hyvin usein ne osuvat naiseuteen ja hedelmällisyyteen, ei siis ihme, että Suomessa lapsettomien yhdistyksen nimeksi on valittu Simpukka.

Simpukan on katsottu muistuttavan naisen sukuelimiä muotonsa vuoksi. Avautuva simpukka mielletään seksuaalisen stimulaation symboliksi. Helmen on katsottu symboloivan lasta. Myös vesi, jossa simpukat elävät, on feminiininen elementti sekä kuu, jonka liikkeitä simpukatkin seuraavat. Venuskin nousi simpukasta.

Historiamme on siis pullollaan symboliikka simpukoiden ja naisten yhteydestä.

Simpukkakalsarit ovat siis seksuaalisuuden, naiseuden ja hedelmällisyyden symboli.
Simpukoihin ja erityisesti kierresimpukoihin liittyy myös kultainen leikkaus, jonka on mielletty olevan elämän symboli, kaiken elämän alkunumerot ja kauneuden mitta.

Tässä postauksessa en syvenny aiheeseen tämän enempää. Haluan palata siihen tarkemmin myöhemmin, sillä aihe on itselleni hyvin tärkeä. Itseasiassa niin tärkeä, että olen tatuoinut itseeni kultaisen leikkauksen symbolit. Itselleni se merkitsee elämänkaarta, ihmisenä kasvamista ja kehitystä, elämän arvostusta ja kaikkea sitä mitä olemme, osa suurempia kokonaisuuksia.

Simpukkakalsarit ovat siis erityisen symbolinen ja sisällöllinen teos, jonka ulottuvuudet ovat moninaiset. Jokainen voi kokea sen omalla tavallaan ja miettiä, mitä itse kokee simpukan symboloivan.

<3 Minttu


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naiseus ja Hedelmät

Alushousuinstallaatio

ei vielä kyläilyä, eihän?