Monen kastin alushousut

Mutuillen sanoisin, että jokaisella naisella on alushousuja eri kategorioissa. On mukavia alushousuja, on seksikkäitä alushousuja, on niitä joita käytetään vain hätätilanteessa, on niitä jotka on niin epämukavia, että olisi melkein mieluummin kommandona. On mummopöksyjä, vähän rikkinäisiä, sekä niitä joita ei muista ostaneensa eikä myöskään oikein tiedä mistä ne ovat kaappiin päätyneet.

Miksi juuri alushousut ovat sellainen vaate joka jakautuu niin moneen kastiin? Onko muissa vaatteissa tällaisia kasteja? Vai onko useamman kastin syynä se, että alushousuja tarvitsee omistaa useammat kuin vaikkapa farkkuja? Vaikeaa kuitenkaan ajatella, että kukaan säilyttäisi vaikkapa rikkinäisiä sukkia sillä ajatuksella, että käytän näitä vain jos muita ei ole puhtaana. Sukkia kuitenkin pitää omistaa suunnilleen sama määrä kuin alushousujakin.

Voisiko syynä eroon olla se, että sukat ovat julkisemmat kuin alushousut? Vai se, että rikkinäinen sukka on häiritsevämpi normaalielämässä kuin rikkinäiset alushousut? On mahdollisuus että rikkinäinen sukka paljastuu. Jos kengät on pakko ottaa pois jossain tilanteessa, kaikki näkevät rikkinäisen sukan. Rikkinäisten alushousujen havaitseminen kun taas on hyvin, hyvin epätodennäköistä.

Itselleni syy monen kastin alushousuihin on puhtaasti käytännöllinen. En pidä vaatteiden ostamisesta enkä halua tuhlata rahaa heittämällä roskiin alkkareita, jotka toimivat vielä edes jonkinlaisena suojana farkkujen hiertämiseltä. On kuitenkin vaikeaa sanoa, onko muiden naisten suhtautuminen alushousuihin samanlainen, vai liittyykö niiden ostamiseen ja poisheittämiseen jotain muutakin kuin käytännönläheisyyttä.

Voisiko olla, että sekä alushousujen ostaminen että niiden heittäminen roskiin on häpeällistä? Alushousut ovat käytännönläheinen vaate, mutta ne liittyvät niin intiimisti naisen seksuaalisuuteen että pelkästään alushousujen näkeminen saa punan monen ihmisen poskille, olivat housut ihmisen jalassa tai eivät. Ehkä ajatus siitä, että joku näkisi minun alushousuni, vaikka ihan poissa päältä, tuo mieleen pelon että näkijä kuvittelee miltä ne näyttävät minun päälläni. Harva ihminen haluaa asettaa itsensä tällaiseen seksualisoituun asemaan ihan yhtäkkiä.

Tekisi mieli kysellä jokaiselta näkemältäni naiselta “Voidaanko jutella hetki alushousuista?” kuin joku perverssi alushousuteemainen Jehovan todistaja.

-Asta

“Voidaanko jutella hetki alushousuista?”

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naiseus ja Hedelmät

Alushousuinstallaatio