Hauhon hovinkartanolle on tulossa kesänäyttely, josta löytyy Mintun julisteita, alushousuja, tekstejä ja kuvamanipulaatioita. Tässä yksi ehkä provosoivimmista kuvista, joka tulee esille näyttelyyn. Näyttely valmistuu 8.6 mennessä mutta virallisesti se avataan heinäkuun puolella. 

 

Kuvalla on väliä

Mikä tekee kuvasta uskonnollisen? Mikä symboliikka ja mitkä värit yhdistetään uskonnolliseen ilmaisuun ja miksi? Entä sommittelu ja henkilönkuvaus? Miten olemme tottuneet näkemään uskonnollisten henkilöiden kuvauksen? Onko näillä yhteyttä propagandaan? Mikä on ylipäänsä vaikuttava kuva ja miksi?

Tämä kuva on saanut inspiraationsa Puolassa tapahtuneesta seikasta jossa henkilö maalasi Neitsyt Marian sädekehän tilalle sateenkaaren. Sananvapaus ja ilmaisunvapaus on moniulotteinen asia niin kuin uskontokin ja uskonnolliset kuvalliset loukkaukset.

Miksi tämä kuva muistuttaa meitä uskonnollisesta ilmaisusta? Kuvassa olen käyttänyt omia kasvojani, kankaiden pinnat on liitetty kuvaan erilaisista alushousuista. Pääni päälle olen asettanut alushousut.

Toinen käteni pitelee kylpyankkaa ja toinen on leikattu kuvasta, jossa puhun puhelimessa.

Miksi monet kokevat kuvan loukkaavana?

Nämä kysymykset ovat mielenkiintoisia ja moniulotteisia kysymyksiä jotka kertovat kulttuuristamme ja siitä miten katsomme maailmaa. Minkä näemme loukkaavana ja ketä se loukkaa?

-Minttu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naiseus ja Hedelmät

Alushousuinstallaatio

ääniä vuoden takaa osa 2.