Mistä nyt olikaan kysymys?

Teksti julkaistu ensimmäisen kerran maaliskuussa


Olen saanut ihanasti palautetta Me Naiset – kokeilusta, osa tykkää ja osa ei. Ihan perus homma. Monet tosin myös kysyy, että mikä juttu tämä on?
Kuun vaihteen iloksi koitan taas selittää asian ja tuoda esiin uusia näkökulmia ja lisätäkin sellaisia, mitä en olisi osannut ajatellut aiemmin.

Seuraan siis 9 kuukauden ajan Me Naiset lehden kaikkia mielipide, muoti, meikki, ihonhoito, trendi, kehonhuolto, kulttuuri ym. vinkkejä.
Käytännössä se menee niin, että luen uusimman lehden silmäillen ja alan hahmotella tulevaa viikkoa ( Me Naiset ilmestyy kerran viikossa). Sen jälkeen luen lehden huolellisemmin, teen muistiinpanoja tunnelmasta, yleisteemasta, yksittäisistä kirjiotuksista, mainoksista, muodista, kaikesta. Listaan uusia trendisanoja ja ilmiöitä, koitan pistää kuvista merkille asentoja ja ilmeitä, listaan elokuvat ja musiikin, mitä mainitaan ja sitten olenkin valmis aloittamaan uuden viikon.


Lehti ohjailee viikon puheenaiheita mutta myös tunnelmia. Pohdin kirjoitukset hyvin syvästi ja esimerkiksi tämän viikon numerossa on aika paljon synkempiä aiheita, se näkyy heti omassa mielialassa ja siinä, mitä puhuu.

Kokeilu kestää 9 kuukautta siksi, että tuolla ajalla on vahva symbolinen merkitys ja siksi, että aloitin helmikuun alussa ja näyttelyni Galleria KONEessa alkaa lokakuun lopussa. Halusin viedä tämän kokeilun loppuun ennen näyttelyn alkua, jotta saan teokset aiheesta esille näyttelyyn.

Kysymyksiä joihin etsin vastauksia ja joita haluan ymmärtää paremmin ovat:
Miltä tuntuu seurata jonkin toisen tahon määrittämiä ihanteita, arvoja ym?
Miltä tuntuu kuunnella toisen tahom äärittämää musiikkia, katsoa jonkun muun valitsemia elokuvia, sarjoja, kirjoja?
Miten muut reagoivat siihen, mitä teen? Läheiset muutokseen? Miten uudet tuttavuudet reagoivat eri tavalla olemassaolooni kuin aiemmin? Onko mielipiteeni tai sanomani jotenkin eri lailla vastaanotettu ilman turbaania ja silkkimekkoja?
Lähestyytäänkö minua enemmä ntai vähemmän? Ymmärretäänkö paremmin?
Koenko olevani yhteenkuuluvampi, hyväksytympi tai normaalimpi?
Miten kokeilu vaikuttaa identiteettiini? Mitä uutta se tuo elämääni ? Muutunko ihmisenä? Mikä osa on minua ja mikä on opittua? Miten helposti pystyy muuttamaan tapojaan? Miten kokeilu vaikuttaa ulkonäköön ja terveyteen? Pystynkö toteuttamaan sen niin kuin olensuunnitellut ja miltä tuntuu käyttää itseään koekaniinina?

Ilokseni olen huomannut, että Me Naiset on monipuolinen ja laadukas lehti jossa ei ole esim. fat shamingia, ei suoria ohjeita mihinkään eikä täysin mielivaltaisia vaatimuksia siihen miten ja millainen pitäisi olla. Jo ensimmäisen kuukauden jälkeen von sanoa, että käsitykseni lehdestä on muuttunut täysin ja olen iloinen siitä, että valitsin juuri Me Naiset kokeiluni lehdeksi.

Muistakaahan seurata instagramissa Myski_impi sivua. Pyrin kehittämään instakuvia populaarimpaan suuntaan ja pikkuhiljaa parannan sisältöä monipuolisemmaksi.

 Lähtötilannehan oli tämä. Turbaani, silkkimekko, tumma meikki, vähän ilmeetön



Kuukauden kuluttua pari opeteltua hymyä, taivaansininen huivi ja kiva arkinen nuttura. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naiseus ja Hedelmät

Alushousuinstallaatio

ääniä vuoden takaa osa 2.