Vappuaaton vapaus


Vappuaatto.
Yleensä vapun ja kaikkien muiden juhlapäivien alla minuun iskee hirveä juhlastressi. Pakko juhlia. Pakko nähdä kavereita. Pakko laittaa kaikkea hienoa tai ainakin tehdä suunnitelmia, pakko olla ihmisten kanssa ja tehdä jotain spesiaalia.
Pakko.

Tällä kertaa, kiitos koronan, jäin miettimään, miksi on pakko?
Ainoa järkevä selitys oli se sama, miksi lauantai-iltana on oltava actionia.
On surkeaa, suorastaan häpeällistä, jos on yksin tai pienessä porukassa.
Perheellisten on tietenkin sallittua olla kotona perheen kanssa mutta perheettömän pitäisi olla villi ja vapaa.
Minuun on iskostunut joku imagopakko tai lifestyle juttu, että on näytettävä maailmalle, että minä en ole yksinäinen ja minulla on cool elämä. Ja siis kenelle on näytettävä ja miksi?

Minä olen aina ollut se, joka järjestää juhlia ja kokoontumisia. Nyt on tuntunut ihanan vapauttavalta, kun en ole tehnyt niin. En ole ikinä viihtynyt yli kolmen hengen ryhmissä, ne suorastaan ahdistavat. Miksi sitten olen väkisin halunnut järjestää juhlia tai mennä ihmisten ilmoille?

On omituista, kuinka jotkin asiat vain jäävät käyttäytymismalleiksi ilman, että niitä sen enempää miettii, vaikka ne ei enää tunnu mukavilta. Korona-aikana on ihanasti aikaa ajatella ja kyseenalaistaa omaa toimintaa. Muuttua ja kehittyä.
Tästä on otettava kaikki irti!

Vappuaaton lisäksi tänään on torstai. Torstaisin järjestetään Suisto klubin etämusavisa. Se on viikon kohokohta ja juhlistan sitä tänäänkin kuohuviinillä. Ostin Wonderland Rosekuoharia iltaa varten. Juhlat siis kuitenkin tiedossa vaikka juhlastressiä ei olekaan. Eikä sitä tiedä, vaikka ei tänään sitä huvittaisi avatakaan. Ihanaa, kun ei ole pakko olla bilehile, iloinen ja juhlaa! Ihana vapaus!

Eli, hyvää Vappua niille, joille se on tärkeää. Muille toivotan mainiota kevään alkua. Huomenna alkaa toukokuu. Sitten onkin jo kesä.
Päivät on nyt jo ihanan pitkiä ja aurinko näyttäytyy kiitettävän usein. Vaikka koronasta ei olla selvitty, niin talvi on jo ohi. Puoli vuotta siihen, että on taas pimeää ja harmaata.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naiseus ja Hedelmät

Alushousuinstallaatio

ääniä vuoden takaa osa 2.