Me Naisten jälkeinen alku

 

Edellisestä kirjoituksesta on jo tovi.

Tarvitsin tauon.

Me Naiset-projekti oli rankempi kuin oletin ja vaati muutaman kuukauden toipumisen ja miettimisen.

En ole vieläkään saanut ajatuksiani täysin jäsenneltyä mutta jotakin selkeyttä on jo havaittavissa.


Olen keskittynyt lähinnä musiikin kuunteluun ja ilonaiheiden löytämiseen.

En oikeastaan enää muistanut, mikä tuottaa minulle iloa, mikä tekee minun elämästäni hyvää ja mielekästä. Oli hämmentävää tajuta, että niin lyhyessä ajassa, kuin 9 kuukuatta, voi unohtaa itsensä.

En tosin ole varma, olenko koskaan ajatellut tietoisesti sitä, mistä nautin ja mikä tekee juuri minut onnelliseksi. Olen vain tehnyt asioita ja mennyt eteenpäin. Nyt koitan ottaa erilaisen asenteen elämään ja oikeasti tutustua itseeni. Miten se ihminen, jonka kanssa viettää 24/7 voikaan olla niin vieras?


En tiedä pystyykö kukaan määrittelemään itsensä tai edes oikeasti nimeämään asioita jotka tekevät onnelliseksi. Kaikki on kuitenkin lopulta aika monimutkaista..


Ajatellaan vaikka sänkyä. On ihanaa kaivautua tyynyjen sekaan, pehmeään ja lämpimään sänkyyn. Kuitenkin se vaatii sen, että päivä on ollut monipuolinen ja väsyttää. Ihanakin sänky tuntuu kurjalta paikalta, jos päivä on ollut tylsä eikä oikeastaan ole ollut muuta intoa koko päivänä, kuin mennä nukkumaan.

Sängyssä pitää myös olla puhtaat lakanat, sen pitää sijaita rauhallisella paikalla, mielellään oma sänky, omassa makuuhuoneessa tai tilassa. Tutut lakanat, joissa ei ole ylimääräisiä tuoksuja. Huoneessa ei saa olla ylimääräisiä ihmisiä eikä eläimiä. Pitää olla itsekin puhdas, on ikävää mennä likaisena ihanaan sänkyyn. Pitää olla mukavat vaatteet, sopiva lämpötila ettei ole kylmä eikä kuuma, tyynyjä sopiva määrä, lakanoiden oikeassa asennossa (lakanasta puoliksi paennut peitto ei miellytä) ja niin edelleen.


Kaikki hyvää oloa ja iloa tuottavat asiat saadaan kuulostamaan hirveän yksinkertaisilta ja sitten harmittaa, jos ne ei tuotakaan iloa. Se voi olla, että joku yksi pieni yksityiskohta on pielessä.

Onko koko elämä siis yhtä monimutkaista kuin pehmeä sänky vai liitämmekö näihin pariin sanaan näiden kaikkien asioiden merkityksen?


Mitä sana rakkaus sitten pitää sisällään? Kauneus? Ilo? Apua!

Mutta voisiko sitä vaan yksinkertaistaa asioita ja nauttia pehmeästä sängystä? No ei. Ihminen on ajatteleva olento ja vain ajattelu on tärkeää. Vai onko? Onko puutarhanhoito tärkempää tai ulkonäkö? Vai onko enää merkitystä pelkillä pakaroilla?


Sellaista tällä kertaa..

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naiseus ja Hedelmät

Alushousuinstallaatio

ääniä vuoden takaa osa 2.